Oxford ve své tisícileté historii letos poprvé přijal více žen než mužů

Světoznámá Oxfordská univerzita v letošním roce poprvé zaznamenala na seznamech svých nově přijatých studentů více žen než mužů. Jedná se však o údaje týkající se studentů přímo ze Spojeného království, konkrétně o 1 070 žen (mužů bylo přijato 1 025). Událo se tak i přesto, že se o studium ucházelo méně žen než mužů. Tyto informace pocházejí ze statistik UCAS.

Trend ve zvyšujícím se počtu žen studentek na Oxfordské univerzitě je možný zaznamenat až v posledních letech. První studentka byla ale na univerzitu přijata v roce 1974. Ve vedení deseti z 38 oxfordských fakult dnes stojí ženy, v roce 2016 se navíc vicekancléřkou univerzity stala také žena, Louise Richardson.

Je důležité zmínit, že tato čísla se vztahují pouze na aplikanty ze Spojeného království. Data týkající se nebritských uchazečů stále vykazují více přijatých mužů než žen.

Odvěký rival univerzity v Oxfordu – Cambridgeská univerzita – nabídla v letošním roce více míst mužům než ženám, jedná se však jen o drobný rozdíl, konkrétně o 1 440 uchazečů mužského pohlaví a 1 405 ženských uchazeček.

Zdroj
The Guardian

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button