Co se chystá na veletrhu vzdělávacích a pracovních příležitostí EDUCA MYJOB Liberec?

Již za pár dní, od čtvrtka 10. do soboty 12. října, se v Liberci uskuteční 13. ročník veletrhu vzdělávacích a pracovních příležitostí EDUCA MYJOB Liberec 2019. V multifunkční Home Credit Areně se tak na jednom místě mohou návštěvníci setkat se zástupci více než 60 firem a 60 škol nejen z Libereckého kraje. EDUCA je největším veletrhem svého druhu na severu Čech.

Na EDUCA MYJOB Liberec 2019 si každý z návštěvníků může najít tu pravou inspiraci pro svůj další rozvoj, ať už jde o výběr studijního oboru u žáků základních a středních škol, nebo nalezení nové kariéry či přímo zaměstnavatele. Především u stánků jednotlivých zaměstnavatelů budou moci návštěvníci nahlédnout těmto firmám i pod pokličku – na veletrh totiž mnoho z nich přiveze i ukázky svých produktů, technologií a dalších vychytávek. EDUCA však není pouze o objevování škol či potenciálních zaměstnavatelů, svým návštěvníkům totiž přináší i podnětný doprovodný program.

U stánků jednotlivých zaměstnavatelů budou moci návštěvníci nahlédnout firmám i pod pokličku. Foto: EDUCA MYJOB Liberec

Na EDUCE najdete mnohem víc než jen stánky škol a firem

Primárně pro žáky posledních ročníků bude určené testovací centrum Scio, kde si každý bude moci vyzkoušet přijímací zkoušky nanečisto, a to jak zkoušky CERMAT na střední školy, tak i Národní srovnávací zkoušky na školy vysoké. Každému zájemci také budou k dispozici odborníci ze společnosti Scio, kteří zájemcům poradí s možnostmi přípravy na přijímací zkoušky.

Společnosti O2 Czech Republic a iQLANDIA na EDUCE představí své projekty zaměřené na moderní technologie a prostředí internetu. Projekt O2 Chytrá škola se soustředí na pomoc dětem i jejich rodičům zorientovat se v prostředí internetu a sociálních sítí, schopnost rozeznat kyberšikanu a bránit se jí, ale i na počítačovou gramotnost. Na veletrhu se veřejnost bude moci seznámit také s novinkou v liberecké iQLANDII – moderní technologickou dílnou iQFABLAB, kde si každý může vyzkoušet například 3D tisk i základy robotiky. Ve své dílně poskytuje iQFABLAB programy pro školy i veřejnost, proto zde budou moci inspiraci načerpat i učitelé a ředitelé škol.

V multifunkční Home Credit Areně se na jednom místě mohou návštěvníci setkat se zástupci více než 60 firem a 60 škol nejen z Libereckého kraje. Foto: EDUCA MYJOB Liberec

Nedílnou součástí programu je i tradiční HR konference, která se v letošním ročníku zaměřuje na téma HRy ve firmách. Na konferenci určené pro odbornou veřejnost z řad personalistů, manažerů či majitelů firem se představí zajímaví řečníci, jako například Ondřej Krátký, zakladatel a ředitel start-upu Liftago, či HR manažer O2 Pavel Milec.

Již před samotným veletrhem proběhly dvě soutěže – Pozdrav EDUCU a EDUCA PRESS PHOTO, jejichž vítězové budou vyhlášeni přímo na EDUCE na hlavním pódiu. Po celou dobu konání veletrhu také bude možné zhlédnout na ochozu Home Credit Areny snímky finalistů fotosoutěže zaměřené na téma Člověk a učení, práce, zábava.

Veletrh EDUCA MYJOB Liberec 2019 svým návštěvníkům přinese opravdu velkou dávku inspirace a pomůže jim na cestě za jejich vysněnou budoucností. Vstup na veletrh je zdarma. Více informací najdete na www.educaliberec.cz.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button