Jdemedoskoly.cz jako ideální zdroj informací pro rodiče

Text: Jiří Vojáček

Za několik týdnů budou desetitisíce rodičů po celé republice se svými dětmi absolvovat zápis do první třídy základní školy. Připravují se na něj pilně, vybírají školy a přemýšlí o kroužcích či vhodných aktivitách pro děti. Stránka jdemedoskoly.cz může rodičům nejen v tomto období poradit a mnoho rozhodnutí tak ulehčit. Naleznou zde totiž všechny informace, týkající se školy, ale i školky, pěkně pohromadě.

Webový portál přináší kromě rad týkajících se zápisu do první třídy i zajímavé články. Pro předškoláky i malé školáky nabízí zdarma ke stažení pracovní listy zaměřující se na rozvoj potřebných dovedností, jakými jsou např. komunikace, spolupráce či řečové dovednosti.

S individuálními dotazy se mohou rodiče prostřednictvím online poradny zdarma obrátit na odborníky z oblasti vzdělávání, psychologie i pedagogiky. Také mají možnost sdílet své zkušenosti a názory s jinými rodiči v diskusích pod články. Na stránkách je dostupná i databáze školek a škol po celé České republice.

Mateřská i školní docházka je spojena s mnoha novými informacemi, o které by se rodiče měli zajímat. Zjistit, jak instituce, kam na několik hodin denně svěří své děti, fungují. Seznámit se s pedagogy, zjistit, jakým aktivitám se škola věnuje a jaká v ní panuje atmosféra.

Výběr školy i mimoškolních aktivit a kroužků může později ovlivnit samotný postoj dítěte ke vzdělávání, jeho motivaci i plnění požadavků. Mezi jednotlivými školami mohou být bohužel velké rozdíly, je tedy potřebné zjistit si co možná nejvíce informací. Věnovat jejich hledání dostatek času a pak se, na základě všech sesbíraných faktů, zodpovědně rozhodnout a společně s dítětem vybrat.

Kolik let dítě ve škole stráví, zda devět nebo osmnáct, rodič ovlivní jen částečně. Může však ovlivnit to, zda synovi či dceři pomůže vybrat už od začátku školu a kroužky, kde se bude cítit dobře.

Přijďte mezi ostatní rodiče na jdemedoskoly.cz.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button