Učebnice zadarmo

Příliš vysoké ceny učebnic komplikují mnoha studentům ve Spojených státech jejich vysokoškolské životy. Studenti na Rhode Islandu ročně ušetří 5 milionů dolarů (přes 124 milionů českých korun) pokud nahradí klasické tištěné učebnice zdarma dostupnými materiály. Dnešní studenti utratí přes 900 dolarů (přes 22 tisíc Kč) ročně pouze za učebnice.

Cílem je snížit náklady vysokoškolského studia právě pomocí eliminování vysokých cen za učebnice. Guvernérka Gina M. Raimondo nabádá učitele, aby po studentech vyžadovali volně dostupné materiály místo fyzických učebnic. Cena učebnic přispívá k celkovým nákladům, na němž se podílí zejména školné, které samotné vede k tomu, že se studenti kvůli studiu zadlužují. Největší výzvou je poskytnout vhodné materiály do hodin pro všechny kurzy. Na druhou stranu mají vysokoškolští kantoři svobodu vybírat si podklady pro své vlastní hodiny sami, na rozdíl od učitelů základních a středních škol, které je mají předepsané.

Většina vysokoškolských učitelů s tímto plánem souhlasí, mnoho z nich jen o existenci volně dostupných materiály neví. Digitální zdroje mají navíc další výhody, zejména umožňují pracovat s interaktivitou. (zdroj)

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button