Děti by se měly naučit se učit

Dá se s českým vzdělávacím systémem něco dělat, když většině vyhovuje? Máme pro Vás recept. Nebude to ani příliš drahé, vaříme převážně z domácích surovin a ty z dovozu jsou zdarma. Přijďte ochutnat. 

České školství připomíná policistu, který na kole honí zloděje ujíždějícího v autě. Většina kolemjdoucích to apaticky sleduje, menší část z nich má ale radost, že má alespoň to kolo a nehoní ho pěšky, jako tomu bylo zvykem za jejich mládí. Je tu i hrstka takových, kteří by byli ochotni se mu na auto složit, ale policista je skromný muž, do důchodu to na kole nějak zvládne. Nejde přece o to někoho chytit. Nebo ano? Rýpalové si začali najímat soukromé ochranky. Jak tohle dopadne?

Tomáš Hruda z Education Republic nám velmi názorně ukáže, proč by děti neměly proflákat školní docházku a naučit se učit. Náklady na to být hrdinou nebyly nikdy tak nízké, jako jsou teď. 20 minut, které možná něco změní.

Kde vzít dobré učitele pro naše děti? … Tím učitelem bychom se měli stát my všichni. 


Tomáš Hruda je absolventem ekonomie a mezinárodních vztahů na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval mimo jiné také jako šéf CzechInvestu, Středoevropského technologického institutu CEITEC i jako náměstek ministra školství pro výzkum a vysoké školství. Vzdělávání se věnuje i po rodičovské dovolené a je spoluzakladatelem projektu EDUCATION REPUBLIC.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button