Klíčové dovednosti zítřka

Investice do komplexního vzdělávání dětí a nás samotných je naší nejdůležitější investicí. Jaké jsou klíčové dovednosti zítřka? Které z nich učí škola? A co má společného J. A. Komenský a internet?

Česku chybí lidé s pokročilejšími digitálními dovednostmi. Pouze necelá čtvrtina Čechů má digitální dovednosti potřebné pro podnikání nebo rozvoj kariéry. Ty jsou přitom klíčovým faktorem úspěšné digitální transformace Česka a jeho konkurenceschopnosti v rámci Evropy. Jaké aktivity v tomto směru podniká v Evropě Google a jak konkrétně mohou komerční firmy v této problematice pomoci.

Tania le Moigne mluví o tom, jaké dovednosti potřebujeme k životu a jestli nám je dává škola, ale také o tom, kde je můžeme získat.

V dětech je úžasný motor, energie a hlad po vzdělání, něčeho dostáhnout a být v životě úspěšný.


Tania le Moigne řídí od roku 2006 české zastoupení společnosti Google. V oboru se pohybuje dvacet let a mimo Google pracovala také ve firmách Microsoft, Abakus nebo Digital Equipment. V roce 2003 založila vlastní společnost 4bambini, která vytváří hry o důležitých životních hodnotách, jakými jsou tolerance, bezpečnost, etiketa, nebo zdravá výchova.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button