Nová kniha Kena Robinsona: Jak vybrat pro děti tu správnou školu?

Sir Ken Robinson, uznávaný expert ve světě vzdělávání, který se proslavil hned několika předešlými knihami a úspěšnými přednáškami TED, vydal v polovině března tohoto roku novou knihu, tentokrát určenou primárně pro rodiče, kteří se zajímají o vzdělávání svých dětí. Jak najít školu, která bude dětem vyhovovat? Kniha nese název You, Your Child, and School: Navigate Your Way to the Best Education“ a dostupná je prozatím jen v anglickém originále.

Jak vzít v potaz všechny faktory, na kterých nám záleží, a vybrat školu, která bude pro naše dítě tou nejlepší? A na čem všem by nám vlastně mělo záležet? Nabídka předmětů, kvalita výuky, hodnocení, vybavení a ještě něco dalšího? Sir Ken Robinson čtivou formou rodičům ukazuje, na co se při výběru školy primárně soustředit a jak zohlednit přání rodičů a dítěte zároveň.

„Jako rodiče máme své určité zájmy, zastáváme svoji roli a máme vliv a sílu. Teď už je jen na nás, jak to všechno využijeme.“

„Školství nestojí jen na rozhodnutí politiků. Nemusíme jen pasivně čekat na vydání nového zákona, který by vzdělání zlepšil. Mnoho věcí ve škole není záležitostí zákonných opatření, jsou to v mnoha případech jen návyky, na které jsme si zvykli, a těžko se jich zbavujeme. Mohou být ovšem docela bezproblémově odstraněny. I to je důvod, proč již teď existuje mnoho škol, které dobře fungují. Jako rodiče máme své určité zájmy, zastáváme svoji roli a máme vliv a sílu. Teď už je jen na nás, jak to všechno využijeme,“ popsal svůj postoj Ken Robinson v rozhovoru pro kqed.org.

Zdroj
sirkenrobinson.comkqed.org

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button