Roboti, AI, kyberbezpečnost, počítačová grafika… na FIT ČVUT najdete vše

Vše o IT na jednom místě – roboti, umělá inteligence, kyberbezpečnost nebo třeba počítačová grafika. Kde? Na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze, kde studium pokrývá opravdu veškeré oblasti informatiky a otevírá tak cestu do všech odvětví.

Pokud se rozhodnete studovat na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze, můžete si vybírat hned z 10 bakalářských specializací a velkou výhodou je, že si konkrétní specializaci volíte až v průběhu studia. Máte tedy možnost se na fakultě rozkoukat a zjistit, co vás nejvíc zajímá a baví. Pokračovat lze v navazujícím magisterském studiu a získat titul Ing. nebo doktorském studiu s titulem Ph.D.

Stačí jedna přihláška do programu Informatika a můžete vybírat od informační bezpečnosti, počítačové grafiky, počítačového inženýrství, přes počítačové sítě a internet, počítačové systémy a virtualizace, softwarové inženýrství, teoretickou informatiku až po umělou inteligenci a webové inženýrství. Výběr a možnosti jsou opravdu široké.

Studium na FIT ČVUT není jenom teorie, na propojení s praxí je kladen velký důraz. Podíl praxe se zvyšuje a s postupným získáváním znalostí se otevírají i možnosti, jak se zapojit do konkrétních reálných projektů, výzkumu nebo praxe. Do fakultního programu spolupráce s průmyslem je zapojeno 60 renomovaných firem v ČR.

Výuka probíhá v prostorách fakulty v Kampusu Dejvice. Teoretická výuka se odehrává v seminárních učebnách, v počítačových učebnách jsou praktická cvičení, v posluchárnách pak výukové přednášky a praktická výuka ve fakultních laboratořích vybavených nejmodernějšími technologiemi. Ty odráží technologický vývoj a trendy v oblasti informačních technologií. Proto si snadno můžete teoretickou výuku vyzkoušet v praxi.

Rádi byste získali zkušenosti v zahraničí? V rámci programu Erasmus+ je možné vycestovat na 100 univerzit po celém světě, a to minimálně na půl roku. Další možností jsou i týdenní intenzivní kurzy Athens nebo výjezdy i online kurzy evropského meziuniverzitního projektu EuroTeQ, které jsou pro studenty velkým přínosem.

O akcích a novinkách FIT ČVUT se dozvíte na webu fakulty, Instagramu FIT ČVUT, popř. na dalších sociálních sítích nebo se můžete přihlásit k odběru Newsletteru.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button