5 zajímavostí ze světa vzdělávání 20.8.


Vzdělávání pomocí počítačových her

Nevládní organizace Institute of Play, zaměřující se na gamefikaci vzdělávání, oznámila úzkou spolupráci Eletronic Arts s jedním z největších výrobců počítačových her. Jejich cílem je společně vyvinout takové hry, které budou podporovat učení a využívat hodnocení v reálném čase.

Sto vizionářů technického vzdělávání

Magazín hottopics.ht sestavil seznam sta vizionářů na poli technického vzdělávání a zavádění technologií do vzdělávání. Naleznete zde osobnosti jako Sugatu Mitru – zakladatele hnutí Škola v oblacích, Ricka Levina – zakladatele Coursera, nebo Hadiho Parotviho z hnutí Code.org.

Děti jsou zdravější tělem, ale…

Dlouhodobý britský průzkum sledující děti ve věku 10–15 poukazuje, že v Británii strmě klesá počet dětí, které v tomto věku experimentují s alkoholem a kouřením. Zejména však v důsledku sociálních médií prudce roste podíl dětí potýkajících se se šikanou a sníženou sebedůvěrou.

Učitelé v USA chtějí více než testy

Po třicetileté zkušenosti se standardizovanými testy v USA a v souvislosti se zaváděním nového kurikula Common Core volají američtí učitelé po chybějících nástrojích, které jim pomohou naplňovat dovednosti a kompetence určené kurikulem. Stejně jako čeští učitelé naráží na nedostatečnou oporu při zavádění změn ve vzdělávání.

Limity výukových videí

Dle Dereka Mullera z University of Sydney populární výuková videa, objevující se dnes stále častěji na YouTube, mají menší efekt než klasická školní lekce a dialog. Dobrý pedagog dle jím provedených experimentů dosáhne až dvojnásobně vyššího porozumění fyzikálním jevům než skvělé výukové video.

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button