Jak lépe prezentovat?

Dva studenti právě dynamicky prezentovali svou dlouho připravovanou prezentaci a vše šlo podle plánu. Tu se jeden z diváků beze slova zvedl a odešel, zatímco dalšímu začala klesat hlava únavou. Studenti rychle změnili tón hlasu, aby znovunabyli jejich pozornost. Tak už to chodí, když v publiku sedí pouze psi.

Jde o pilotní program organizovaný Bonnie Auslander z Kogod Center for Business Communications. Cílem je zlepšit prezentační dovednosti studentů, kteří trpí úzkostí a nervozitou během mluvení před lidmi. Za vším stojí idea, podle které může oslovování přátelského a nestranného posluchače snížit krevní tlak, stres a zlepšit náladu – což je perfektní prostředek pro procvičování řečnictví a týmových prezentací. Centrum proto během minulého semestru zorganizovalo okolo tuctu sezení a „zaměstnalo“ šest místních psů.

V poslední době se stává populární mimo jiné i virtuální realita. Podobně jako výše uvedená metoda se psy, i tato technologie začala být používána pro odbourávání nervozity z prezentování. V konkrétních centrech si mohou zájemci nahrát do virtuální reality svou prezentaci a před uměle vytvořenými diváky si zkusit prezentaci odříkat. Navíc díky aplikaci VirtualSpeech si mohou studenti zadarmo tuto metodu zkusit i doma pomocí svých chytrých telefonů. (zdroj)

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button