Mé řešení problémů s domácími úkoly

Christina Zanelli Tyler je hlavou učitelského sboru na základní škole West Cliff ve Whitby. Domácí úkoly ji dříve jako učitelku zatěžovaly, protože bylo jasné, že strávila daleko více času jejich vymýšlením a známkováním, než studenti vyplňováním, občas bylo jasné, že je dokonce vyplnil někdo za ně. Dnes v čele učitelského sboru nadšené dává každý týden hláskovací úkoly na doma a dává studentům jasně najevo, že od nich očekává, že budou doma číst a procvičovat. V současné době škole nezadává klasické domácí úkoly. Škola velmi dlouho hledala typ úkolů, které by dávaly smysl i učitelům, a už si prošla spoustou různých forem.

Namísto psaných cvičení na doma, škola přeřadila na úkoly zadávané formou čtvrtletních projektů, založených na tom, co se ve škole zrovna učili, například reprezentujte Whitby uvnitř krabice na boty. Tato forma byla velmi oblíbená mezi rodiči i dětmi, ale i ti ztratili po čase zájem.

Takže škola našla kompromis. Nabízí teď několik alternativ dobrovolných domácích úkolů, které si děti a rodiče vybírají sami a které trvají zhruba čtvrt roku. Úkoly jsou ve dvou formách, online hrací úkoly nebo kreativní projekty, zatím byl výběr obou variant rovnoměrně rozdělený. (zdroj)

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button