Dokument Učitel roku

Nový dokument Učitel roku měl premiéru 2. března tohoto roku. Katherine Meeks z deníku Huffingtonpost popisuje, jak byla nadšená, když se o něm dozvěděla. 

Jde o zásadní příspěvek do mediálního obrazu učitelů, kteří jsou většinou ve filmech zobrazováni nerealisticky. Meeks jako příklad zmiňuje seriál Vice Princpipals, kde mají učitelé během obědové pauzy ničím nerušený klid. Pro Meeks je takový seriál satira. 

Učitelé jsou na obrazu svého povolání v médiích a obecně ve veřejném prostoru závislí. Každý den se musíme spolehnout na vysílání médií, protože jsem závislí na voličích, že učiní kvalifikované rozhodnutí, které bude pro studenty prospěšné.

Autoři dokumentu Rob Phillips a Jay Korreck, z nichž první je učitel angličtiny a druhý výukový kouč, sledovali ve školním roce 2013/2014 dějepisářku Angie Scioli, která učí v Raleighské škole v Severní Karolině a která se předtím stala vítězem soutěže Učitel roku. 

Film sleduje Sciolinu snahu být dobrou učitelkou, dobrou mámou a také dokumentuje její aktivistické snahy v organizacích bojujících proti zjednodušenému popisu učitelů v Hollywoodu. Dokončení filmu financovala Nadace pro národní vzdělávání a také crowdfunding fanoušků. Všechny informace o jeho tvorbě jsou na jeho stránkách, k dispozici je i trailer. (zdroj)
 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button