Uber pro učitele

Online aplikace typu Uber, Lyft nebo Task Rabbit pomáhají milionům lidí po celém světě využít svých dovedností a vydělat si peníze podle vlastních časových možností. Podobná aplikace s podpůrným týmem nyní přišla na americký vzdělávací trh, aby propojila volné učitele s Číňany, kteří se chtějí naučit anglicky.

Jde o aplikaci 51Talk, která nabízí čínským studentům od raného do pozdního věku dvacet pět minut trvající interakce s americkými pedagogy prostřednictvím online videokonferencí, doprovázených virtuální třídou s mnoha možnostmi a materiály.

Server eCampus News přináší zpověď tří učitelů, kteří se projektu účastní. Všichni tři si pochvalují především pohodlí – učit mohou, kdykoli se jim to hodí, z domu. Mohou si tak přivydělat ke stávající práci nebo jako v případě Rebeccy Crutchfield si užívat práce na částečný úvazek a více prostoru pro osobní život. Karina Godoy, která se rozhodla aplikaci zkusit, když nemohla v těhotenství docházet za výukou jinam, přiznává, že oproti svým zkušenostem s klasickou třídou si musela zvyknout na online prostředí a soustředění se na jednoho žáka po celou výukovou jednotku.

Sarah Griego musela přivyknout časovému rozdílu, ale pochvaluje si, že vedle výuky má možnost poznávat jinou kulturu. Rebecca mluví o jednoduché přípravě, protože ve virtuální třídě jsou k dispozici PowerPointové prezentace, nástroje na psaní, hodnocení i chat box pro poznámky. Karina si pochvaluje, že po výcviku od podpůrného týmu mohla začít učit i studenty, kteří se přes aplikaci přihlásili poprvé. Čínští studenti jsou podle jejích zkušeností velmi motivovaní a snaží se zlepšovat. Učí přitom děti od dvou let i dospělé šedesátileté studenty.

Informace o aplikaci jsou dostupné na jejích oficiálních stránkách. (zdroj)

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button