Lektoři do domu

Doučování se proměňuje, popisuje deník The Telegraph. Zatímco ještě nedávno sestávalo většinou z pár hodin po škole nebo o víkendu, rostoucí tlak v boji o vysněnou univerzitu trend změnil a agentury se přizpůsobují – nabízí lektory „do domu“, kteří se studentem (a jeho rodinou) žijí. 

Už dříve byli v nabídce prázdninoví doučovatelé, kteří až na několik týdnů cestovali s rodinou na dovolenou a vzdělávali děti u moře nebo na svazích sjezdovek. Londýnská agentura Tutor House posunula lektorování ještě dál a nabízí nyní učitele do domu (nebo kamkoli) na celé prázdniny. 

abídka začíná na ceně 1 500 liber za týden, který zahrnuje po šest dnů pětihodinové lekce, rodiče ale samozřejmě mohou požadovat více či méně hodin a upravit si cenu. Podle ředitele jde o reakci na rostoucí poptávku pramenící ze strachu a tlaku ze škol. 

Lektory do domu si klienti objednávají většinou o letních nebo velikonočních prázdninách, aby se studenti připravili na důležité zkoušky. Zájem byl hlavně u zahraničních rodin (z Ruska, Spojených států, Francie nebo Itálie), o službu se už ale hlásí i britské rodiny. Často se jedná o rodiče desetiletých dětí připravujících se na přijímací zkoušky.

Ředitelé některých škol však před podobnými letními aktivitami varují – mohou narušit osobnostní rozvoj dětí. Nabádají rodiče, aby děti nechali trávit prázdniny neorganizovaně, aby se zocelily a naučily se svůj čas kreativně vyplňovat. O prázdninách by mělo být cílem vyhnout se jakémukoli formálnímu vzdělávání. Volný čas by měl být hlavně k tomu, na co není během školního roku čas. (zdroj)

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button