Ve státě Georgia (USA) mnoho studentů opouští univerzitu předčasně kvůli studentským dluhům

Přibližně jedna třetina z vysokoškolských studentů v americkém státě Georgia, kteří byli zavázáni ke studentským dluhům, předčasně ukončila své studium. To vyplývá z reportu vytvořeného Financial Industry Regulatory Authority. Studenti ve státě Georgia se musí s placením univerzitního školného vypořádat sami, jelikož Georgia je jedním ze dvou amerických států, které stále neposkytují podpůrné finanční stipendium studentům, jež si americké vysokoškolské školné nemohou dovolit.

Stipendium, které je od státu studentům nabízeno, je tzv. HOPE Scholarship, pro které je ovšem nutné obdržet skvělé výsledky ze střední školy. Takovýto typ záslužného stipendia také upřednostňuje spíše bělošské studenty z rodin s vyšším finančním příjmem, započítávají se do něj výsledky standardizovaných SAT testů, obdoby naší státní maturity.

A dokonce i studenti, kteří mají právo na čerpání HOPE Scholarship, se musí potýkat s nově nastalými problémy, jelikož od finanční krize, která Spojené státy americké silně zasáhla přibližně před deseti lety, dostávají od státu menší částku, než jakou dostávali studenti v době před krizí.

Zdroj
hechingerreport.org

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button