Trump chce ozbrojit americké učitele. Některé školy už ho ale předběhly

Po masové střelbě, ke které došlo minulý měsíc v Marjory Stoneman Douglas High School v Parklandu v americkém státě Florida, přednesl americký prezident svůj návrh na ozbrojení učitelů. Tato myšlenka byla následována pobouřením velké části amerických učitelů.

Na povrch se dostala také zpráva, že některé americké školy již ozbrojení učitelů dávno povolují a praktikují. Jedná se většinou o školy v menších okresech, takových okresů jsou ovšem stovky. Ozbrojení učitelů většinou nepovažují za reakci na politickou situaci, nýbrž za praktickou reakci na potencionální hrozbu. Na sociálních mediích se také objevil hashtag #ArmMeWith, který byl následován mnoha reakcemi od samotných učitelů – doporučeními, že by školskému systému daleko více prospělo, kdyby školy byly místo zbraní vybaveny knihami, lepším technickým vybavením, počítači, a kdyby učitelé dostávali vyšší platy. Podobně se po internetu šířil také obrázek animující učitele, který již tak má na starosti nespočet povinností a úloh, a zbraň by se mu stala jen další nepředstavitelnou přítěží a hrozbou zároveň.

Již nyní minimálně deset amerických států opravňuje školy k ozbrojování učitelů, jak je zřejmé z analýzy Education Commision of the States. Například v Texasu mohou učitelé mít zbraň v pouzdru při sobě nebo v lehce dosažitelné vzdálenosti.

Jesse Wasmer, bývalý poradce pro Perry Hall High School, návrh prezidenta Trumpa označil jako „příliš jednoduchý a zavádějící“. „Co potřebujeme, je více dospělých, kteří by se starali o životy dětí, ne zbraně.“

Zdroj
nytimes.com

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button