8 amerických učitelů, které stojí za to sledovat na Facebooku

Učitelská komunita se na internetu čím dál intenzivněji propojuje, sdílí mezi sebou inspiraci nebo řeší nástrahy, které učitelům jejich povolání dennodenně přináší. Pokud ale ovládáte angličtinu, není třeba se omezovat jen na české prostředí. Nahlédněte do myšlenek, výukových příprav a nápadů těchto osmi amerických učitelů.

The Brown Bag Teacher

Zdroj: The Brown Bag Teacher

Catherine Reed působí jako učitelka v americkém Kentucky a do učení dává celé své srdce (a pravděpodobně i veškerý volný čas). Na své stránce publikuje praktické tipy pro základkáře (ona sama učí čtvrtou třídu), metody, jak inovativně vyučovat matematiku nebo jak si zorganizovat své výukové materiály. Můžete ji dohledat i na jejích webových stránkách.

Facebook: The Brown Bag Teacher128 800 fanoušků

 

Love, Teach.

Zdroj: Love Teach

Učitelka angličtiny v americkém Houstonu. Na své stránce popisuje každodenní malé nástrahy, se kterými se učitelé musejí vyrovnávat, ale také odlehčující vtipné obrázky týkající se učitelského povolání. Její blogové příspěvky naleznete zde.

Facebook: Love, Teach.62 500 fanoušků

 

Angela Watson, The CornerstoneForTeachers

Zdroj: Love Teach

Angela na učitelství pohlíží z jiné stránky, než je u nás zvykem. V roce 2009 opustila učitelství a rozhodla se učitelům věnovat jako konzultant. Bydlí v New Yorku a s učiteli sdílí rady, jak se vyrovnávat se stresem nebo jak si efektivně uspořádat práci. Nezapomíná například ani na otravné rodiče. Zkrátka zřídka zmiňované výzvy učitelství a rady, jak se s nimi vypořádat. Angela také vydala svou vlastní knihu.

Facebook: Angela Watson, The CornerstoneForTeachers152 600 fanoušků

Teresa Kwant

Zdroj: Teresa Kwant

Teresa si momentálně dává od učitelství pauzu, jelikož se stará o děti na mateřské dovolené. K učitelství se ale chystá vrátit, protože to bylo její povolání snů už od dětství. Na facebookové stránce s ostatními sdílí tipy do výuky pro základní školu. Jeden z jejích posledních příspěvků například popisoval přípravu oblíbených únikových her.

Facebook: Teresa Kwant35 100 fanoušků

 

Zdroj: Teresa Kwant

Cult of Pedagogy

Zdroj: Cult of Pedagogy

Jennifer Gonzales se kolem její stránky podařilo vytvořit komunitu lidí, které zajímá vzdělávání a kteří jsou ochotni zodpovídat si i kontroverznější otázky s ním spojené. Sama začínala jako učitelka jazyků v americké D.C. a Kentucky, po mateřské vyučovala na univerzitě budoucí učitele. Její články a příspěvky jsou inspirativní a plné svěží energie a nadšení.

Facebook: Cult of Pedagogy105 500 fanoušků

 

Mrs. D’s Corner

Zdroj: Mrs. D’s Corner

Věnujete se speciální pedagogice? Pak máte se Stephanie společný zájem. A můžete se od ní v mnohém inspirovat, protože rozhodně je čím. Její učební materiály jsou opravdu barevným potěšením. Pokud nefandíte Facebooku, najdete ji i na webu nebo na jiných sociálních sítích (například na YouTube).

Facebook: Mrs. D’s Corner233 500 fanoušků

Zdroj: FB Mrs. D’s Corner

Joe Dombrowski

Zdroj: FB Joe Dombrowski

Nezapomeňme ani na představitele mužského pohlaví. Učitel Joe Dombrowski se rozhodně stal idolem mnoha svých žaček a žáků. Je učitelem čtvrté třídy v americkém Michiganu a momentálně objíždí Ameriku se svou vlastní stand up comedy show. Obsah jeho facebookové stránky je podle toho také tvořen. Nečekejte dlouhé texty k zamyšlení, ale spíše krátká vtipná videa pro zasmání.

Facebook: Joe Dombrowski, 195 900 fanoušků

 

Teaching in the Fast Lane

Zdroj: FB Teaching in the Fast Lane

Alyssa učila šest let na škole v americkém Texasu, následně se rozhodla svou pozornost přesunout k tvorbě vzdělávacích materiálů. Dle svých slov se ráda zabývá kooperativním a kinestetickým učením. Alyssiny příspěvky můžete sledovat nejen na Facebooku, ale i na jejím webu.

Facebook: Teaching in the Fast Lane14 000 fanoušků

 

Které další zahraniční učitele sledujete na sociálních sítích?

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button